THE UNIVERSITY OF OTAGO | มหาวิทยาลัยโอทาโก้ เมืองดะนีดิน

มหาวิทยาลัย Otago ตั้งอยู่ในเมือง Dunedin เกาะใต้ ซึ่งเป็นเมืองที่ได้รับสมญานามว่า "The Eden of the South" หรือ "สวนอีเดนแห่งซีกโลกใต้" ปัจจุบันนอกจากแคมปัสหลักในเมือง Dunedin มหาวิทยาลัยยังมีวิทยาเขตอยู่ในอีกหลายเมืองหลักของนิวซีแลนด์ ทั้ง Auckland, Wellington, Christchurch และ Invercargill (Southland) นอกจากนั้น มหาวิทยาลัยยังมีศูนย์ชีววิทยาทางทะเล (Marine Laboratory) อยู่ที่ Portobello ซึ่งเป็นส่วนหนึ่งของ Otago Harbour และมีสาขาของคณะแพทย์ที่ไปเปิดแนบอยู่กับโรงพยาบาลในเมืองต่างๆ ทั้งใน Dunedin Christchurch Wellington และ Auckland เพื่อสอนหลักสูตรแพทย์ปี 3-6 และเพื่อให้นักศึกษาแพทย์และทันตแพทย์ใช้เป็นที่ฝึกงาน โดยแต่ละแคมปัสย่อยนี้มีนักศึกษาแพทย์และนักศึกษาสาขาวิทยาศาสตร์สุขภาพทุกระดับและสาขาวิชาจำนวนหลักพันหรือกว่าพันคน

 

 

Why Study at the University of Otago

มหาวิทยาลัย Otago เป็นมหาวิทยาลัยรัฐที่เก่าแก่ที่สุดในนิวซีแลนด์ ก่อตั้งในปี ค.ศ. 1869 หรือกว่า 150 ปีก่อน มีความโดดเด่นในเรื่องโพรไฟล์คณาจารย์ผู้ทรงคุณวุฒิระดับ A-rated ซึ่งมีที่มาทั้งจากในนิวซีแลนด์และจากทั่วโลกมาสอนนักศึกษาและสรรสร้างผลงานวิจัย ซึ่งได้รับการยอมรับนับถือจากนานาประเทศ 

ความสวยงามทางสถาปัตยกรรมของอาคาร Registry Building ทำให้มหาวิทยาลัย Otago ได้รับการโหวตให้เป็นหนึ่งในมหาวิทยาลัยที่สวยที่สุดในโลก โดยหนังสือพิมพ์สัญชาติอังกฤษ The Daily Telegraph และ The Hufftington Post   

Otago เป็นมหาวิทยาลัยที่โดดเด่นในเรื่องไลฟ์สไตล์ของชีวิตนักศึกษา โดยเฉพาะนักศึกษาระดับปริญญาตรีที่ส่วนมากเลือกอยู่ "หอใน" ของมหาวิทยาลัย ซึ่งใช้ชื่อว่า Residential College ปัจจุบันมหาวิทยาลัยมี Residential College 15 แห่ง กระจายอยู่รอบๆมหาวิทยาลัยและรอบๆ ตัวเมืองชั้นใน นอกจากนั้นยังมีวัฒนธรรม "Flatting" คือการเช่าบ้านเป็นหลังแล้วแชร์กัน ซึ่งบ้านเหล่านี้มีทั้งที่ทางมหาวิทยาลัยเป็นเจ้าของ และที่ชาวเมือง Dunedin ปล่อยเช่า 

สาเหตุหนึ่งที่ Dunedin ได้ชื่อว่าเป็น "เมืองมหาวิทยาลัย" ก็เนื่องจากในจำนวนประชากรประมาณ 120,000 คนที่อาศัยอยู่ในเมืองนี้ มีผู้คนกว่า 40,000 คน หรือ 1 ใน 3 ที่มีวิถีชีวิตผูกพันกับมหาวิทยาลัยแห่งนี้ในทางใดทางหนึ่ง 

 

Above : KNOX College และ Selwyn College 2 ใน 15 Residential College (หอพักนักศึกษา) ของมหาวิทยาลัย Otago, Dunedin 

 

นักศึกษาส่วนใหญ่ลงความเห็นว่า ดะนีดิน เป็นเมืองที่น่าอยู่ มีความปลอดภัยอยู่ในระดับดีมาก และค่าใช้จ่ายไม่สูงจนเกินไป นักศึกษานิวซีแลนด์หลายคนเลือกมาเรียนที่นี่แม้จะมีมหาวิทยาลัยอื่นใกล้บ้านมากกว่า มีทั้งที่มาด้วยเหตุผลทางด้านวิชาการและเพราะชมชอบบรรยากาศความเป็นเมืองนักศึกษาของดะนีดิน 

ดะนีดินเป็นเมืองที่เหมาะจะมาปักหลักเพื่อจะได้ไปเที่ยวชมทัศนียภาพที่สวยงามและทำกิจกรรมที่มีให้เลือกอย่างเหลือเฟือในเมืองเล็กเมืองน้อยของเกาะใต้ที่อยู่ใกล้เคียง นักศึกษาส่วนใหญ่ตาโตเมื่อทราบว่าภาพยนตร์ไตรภาค Lord of the Ring กว่าค่อนเรื่องถ่ายทำในแคว้นโอทาโก้แห่งนี้ รวมทั้ง the Hobbit ก็ถ่ายทำใกล้ๆ Dunedin เช่นกันในช่วงปี 2011-2012 

ข้อมูลปี 2019 แสดงให้เห็นว่ามีนักศึกษาต่างชาติจำนวนประมาณ 3,000 คนเลือกมาเรียนที่ UO  จำนวนนี้กว่า 800 คน มาจากสหรัฐอเมริกา, 263 คนมาจากมาเลเซีย (ซึ่งใกล้กับสิงคโปร์และออสเตรเลียมากกว่าและกลับบ้านง่ายกว่าแต่เลือกมาเรียนนิวซีแลนด์, 69 คน มาจากอังกฤษ และจำนวนนักศึกษาจีน (525 คน) บวกกับจำนวนนักศึกษาจากอินเดีย (149 คน) ยังน้อยกว่าจำนวนนักศึกษาที่มาจากสหรัฐอเมริกา (804 คน) เสียอีก!  

โดย Otago Medical School เป็นโรงเรียนแพทย์ที่คุณหมอชาวไทยนิยมไปเรียนต่อเฉพาะทาง หรือเรียน PhD ซึ่งเปิดโอกาสให้สามารถพาคู่สมรสและบุตรอายุต่ำกว่า 18 ปีติดตามไปอยู่ด้วย โดยได้รับเงื่อนไขพิเศษคือคู่สมรสสามารถทำงานได้ และบุตรสามารถเข้าเรียนในโรงเรียนรัฐได้ฟรีไม่มีค่าใช้จ่าย 

 Academic Reputation

มหาวิทยาลัย Otago มีสาขาวิชาที่โดดเด่นได้แก่ Phychology, Sociology, Law, Dentistry, Medicine, English Language and Literature, Business, Modern Languages, History, Philosophy, Geography and Area Studies, Biological Science, Chemistry, Marine Science, Mathematics and Environmental Sciences  โดย Otago's School of Business อยู่ในกลุ่ม "Elite group of Business Schools in the world" ที่ได้รับ accredited ทั้งโดย AACSB และ EQUIS 
 
มหาวิทยาลัยเปิดสอนใน 4 สาขาวิชาหลัก ได้แก่ Humanities, Health Science, Sciences และ Business โดย Otago เป็นมหาวิทยาลัยหนึ่งในสองแห่งที่มีสอนคณะแพทย์ และเป็นมหาวิทยาลัยเดียวในนิวซีแลนด์ที่มีคณะทันตแพทย์ 

สาขาวิชาอื่นๆที่มีสอนที่นี่ที่เดียวในนิวซีแลนด์ ได้แก่ Pharmacy, Physiotherapy, Medical Laboratory Science และ Surveying  

UNIVERSITIES RANKING  & RATING

   

จากการจัดอันดับโดย QS ในปี 2021

 • มหาวิทยาลัย Otago ได้ Ranking อยู่ที่อันดับ 184 ของโลก 
 • จึงเป็นมหาวิทยาลัยที่ได้ Ranking เป็นอันดับสองของนิวซีแลนด์ 
 • และได้ QS Star Rating อยู่ที่ 5 Plus (5+) ซึ่งเป็นเรตติ้งสูงสุดของ QS 

    

February 2021

The University of Otago's position as a world leading research university has once again been endorsed by the latest QS subject rankings.

 • Otago now has five subjects globally in the top 50, up from 4 last year: Sports-related Subjects (14th), Anatomy & Physiology (49th), Dentistry (43rd), Theology and Religious Studies (47th) and Archaeology (48th).
   
 • Eight subjects at Otago are in the top 51-100 band: Performing Arts; Philosophy; Psychology; Nursing; Earth & Marine Science; Anthropology; Development Studies and Education.
   
 • We have a further 13 subjects ranked between 101-200, to give us 26 subjects in the global top 200: 101-150: Medicine; English Language and Literature; History; Agriculture; Pharmacy & Pharmacology; Geography; Geology and Law. 151-200: Geophysics; Accounting & Finance; Business & Management Studies; Politics and International Studies; Sociology.

    UNIVERSITY FACT & STATS

 • เชื้อชาติของ นศ.ในประเทศ (Domestic Students) จำนวน 21,240 คน

  นักศึกษาที่เป็นชาวนิวซีแลนด์หรือพลเมืองถาวรในนิวซีแลนด์ มีชาติกำเนิดเป็นชาวอะไรบ้าง

  European 71.5%
  Maori 10.3%
  Asian 20.3%
  Pacific Islanders 5.0%
  Other 7.5%
 • นศ. นานาชาติ 2,972 คน ในปี 2019 มาจากประเทศอะไรบ้าง

  USA 804, China 525, Malaysia 263, India 149, United Kingdom 69, Germany 47, Iran 50, Brunei 35, Canada 59, Japan 29, Singapore 67, France 32, South Korea 37, Thailand 31, Oman 37, Viet Nam 52, Norway 31, Pakistan 36, Indonesia 48, Sri Lanka 36, Denmark 29, Other 506

  ตัวเลขนี้ไม่รวมนักศึกษาจากออสเตรเลียและคุกไอแลนด์ ซึ่งเป็นประเทศเพื่อนบ้านและนับเป็น น.ศ. ในประเทศ
 • นักศึกษา Domestic NZ Citizen/Residence มาจากเมืองอะไรบ้าง จากจำนวนที่สำรวจทั้งสิ้น 21,240 คน

  บ้านอยู่ใน Dunedin 3,078 คน
  บ้านอยู่เมืองอื่นๆในแคว้นโอทาโก้ 1,853 คน
  บ้านอยู่เมืองอื่นๆในเกาะใต้ 3,662 คน
  บ้านอยู่เกาะเหนือ 9,180 คน
  บ้านอยู่ต่างประเทศ (รวมทั้งนักเรียนสัญชาตินิวซีแลนด์ที่เรียนทางไกลจากต่างประเทศ) 3,448 คน
  ไม่ทราบข้อมูล 19 คน

  UNIVERSITY OF OTAGO |  ENGLISH LANGUAGE REQUIREMENTS เกณฑ์ภาษาแรกเข้าสำหรับนักศึกษานานาชาติ


 • . IELTS score of 5.5 in the academic module, or
  . Paper-based TOEFL score of 525, or
  . Internet-based TOEFL score of 70 (writing score of 15)
 • UNDERGRADUATE English Language Requirements

  . IELTS score of 6.0 (with no individual band below 6.0), or
  . Paper-based TOEFL score of 550 (TWE 4.5), or
  . Internet-based TOEFL of 80 with a writing score of 20, or
  . Cambridge Certificate in Advanced English (CAE) Grade B, or
  . Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE) Grade C
 • POSTGRADUATE English Language Requirements

  . IELTS score of 6.5 (with no individual band below 6.0), or
  . Paper-based TOEFL score of 587 (TWE 4.5), or
  . Internet-based TOEFL of 95 with a writing score of 22, or
  . Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE) Grade B

  UNIVERSITY OF OTAGO |  คณะเด่น


 • คุณะทันตแพทยศาสตร์ ของมหาวิทยาลัย Otago ติดอันดับที่ 12 ของโลก  (2016) และอันดับที่ 8 ของโลก (2015) มีสาขาวิชาให้เลือกดังนี้

  ปริญญาตรี : Dentistry, Dental Technology, Oral Health

  ปริญญาโทและเอก : Master of Dental Technology, Master of Dentistry, Master of Community Dentistry, Master of Oral Health,Doctor of Dental Science, PhD

 • Phychology Department ของมหาวิทยาลัย Otago ได้รับการจัดอันดับเป็นอันดับ 37 ของโลกในปี 2016 ภาพบนคืออาคารเรียนหกชั้นหลังใหม่ที่ได้รับรางวัลเหรียญทองสำหรับ NZ Commercial Project Award 2011 ในหมวดสถาบันการศึกษา

  Undergraduate Degrees: BA Psychology, BSc Psychology, BA (Hons) Psychology, BSc(Hons) Psychology, BSc Neuroscience, BSc(Hons) Neuroscience

  Postgraduate Degrees: PDDIPSci in Psychology, PGDipArts in Psychology, PGDipCIPs (Clinical Psychology), MSc in Phychology, MA in Psychology, MSc in Neuroscience, MSc in Cognitive Science, PhD in Psychology

 • Otago Business School ได้รับการรับประกันคุณภาพโดยองค์กรระดับโลกสองแห่งคือ EQUIS และ AACSB และยังเป็นสมาชิกของ AAPBS, efmd, PACIBER, PIM

  Otago Business School มีหลักสูตรปริญญาตรี โท และเอก ในสาขาต่อไปนี้:
  Accountancy and Finance, Economics, Entrepreneurship, MBA, Executive Education, Information Science, International Business, Management, Marketing และ Tourism นอกจากนั้นยังมี Internship Programme (โปรแกรมฝึกงาน) สำหรับนักศึกษาระดับปริญญาตรีปีสุดท้ายอีกด้วย

 • เป็นคณะที่ใหญ่ที่สุดของมหาวิทยาลัย ด้วยสามแคมปัส และ 35 ภาควิชา สอนนักศึกษาแพทย์ พยาบาล Medical Laboratory Scientist และ Radiation Therapist ในสามเมือง Dunedin, Wellington และ Christchurch แต่ละแคมปัสมีภาควิชาไม่ซ้ำกัน

  Otago School of Medicine มีสาขาต่อไปนี้ให้เลือกเรียน : Anatomy, Biochemistry, Biomedical Sciences, Genetics, Hazard Assessment and Management, Health Sciences, Immunology, Medical Laboratory Science, Medicine, Microbiology, Molecular Biotechnology, Neuroscience , Nursing, Pharmacology, Physiology, Plant Biotechnology, Public Health, Radiation Therapy, Toxicology

หลักสูตรทั้งหมดที่เปิดสอนที่มหาวิทยาลัยโอทาโก้ แยกตามคณะและสาขาวิชา

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIVISION OF HEALTH SCIENCES

หลักสูตรปริญญาตรี

Health Sciences First Year (HSFY)

หลักสูตรพื้นฐานทางการแพทย์ ระยะเวลาเรียน 1 ปี (126 points)  เพื่อเข้าเรียนต่อชั้นปีที่ 2 ในสาขาต่อไปนี้  

แพทย์ (MB ChB), Dental Surgery (BDS), Medical Laboratory Science (BMLSc), Phamacy (BPharm) และ Physiotherapy (BPhty)  

นักศึกษาหลักสูตร Bachelor of Biomedical Science (BBiomedSc) และ BSc (Bachelor of Science) ในเมเจอร์ต่อไปนี้ ก็จะเรียน HSFY ด้วยในชั้นปีที่ 1   

Anatomy; Biochemistry; Drugs and Human Health; Functional Human Biology; Genetics; Human Nutrition; Infection and Immunity; Microbiology and Immunology; Molecular Basis of Health and Disease; Neuroscience; Nutrition and Metabolism in Human Health; Pharmacology and Toxicology; Physiology; Reproduction; Genetics and Development


Bachelor of Biomedical Sciences (BBiomedSc) หลักสูตร 3 ปี 360 points Level 7, CW

Majors: Drugs and Human Health; Functional Human Biology; Infection
and Immunity; Molecular Basis of Health and Disease; Nutrition and
Metabolism in Human Health; Reproduction, Genetics and Development


Bachelor of Dental Surgery (BDS) หลักสูตร 5 ปี 606 points Level 7 CW  (HSFY 126 points 1 ปี + Year 2-5 480 points 4 ปี)


Bachelor of Dental Technology (BDentTech) หลักสูตร 3 ปี 360 points Level 7, CW 


Bachelor of Oral Health (BOH) หลักสูตร 3 ปี 360 points Level 7, CW 


Bachelor of Health Sciences (BHealSc) หลักสูตร 3 ปี 360 points Level 7, CW 

Majors: Community Health Care; Māori Health; Pacific and Global Health;
Public Health


Bachelor of Medical Laboratory Science (BMLSc) หลักสูตร 4 ปี 486 points Level 7 CW  (HSFY 126 points 1 ปี + Year 2-4 360 points 3 ปี)


Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery (MBchB) หลักสูตร 6 ปี 726 points Level 7  ประกอบด้วย Year 1 HSFY 126 points 1 ปี (CW), Year 2 & 3 240 points 2 ปี (CW), Year 4-6 360 points 3 ปี (CW+Clinical)


Bachelor of Pharmacy (BPharm)  หลักสูตร 4 ปี 486 points Level 7 CW  (HSFY 126 points 1 ปี + Year 2-4 360 points 3 ปี)


Bachelor of Physiotherapy (BPhty) หลักสูตร 4 ปี 486 points Level 7 CW  (HSFY 126 points 1 ปี + Year 2-4 360 points 3 ปี)


 

DIVISION OF HEALTH SCIENCES

หลักสูตรปริญญาโท ปริญญาเอก และ Briding Course 

Diploma for Graduates (DipGrad) 1 ปี 126 points, Level 7 Coursework  

 • ทุกสาขาที่เป็นเมเจอร์ของ BHealSC  
 • Dentistry 

BIOETHICS

Postgraduate Diploma in Bioethics and Health Law (PGDipBHL) หลักสูตร 1 ปี 120 points Level 8 CW/D 

Master of Bioethics and Health Law (MBHL) หลักสูตร 1 ปี 180 points, Level 9, CW/D


BIOMEDICAL

Master of Biomedical Sciences (MBiomedSc) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 9, Research only

Majors: Drugs and Human Health; Functional Human Biology; Infection and Immunity; Molecular Basis of Health and Disease; Nutrition and Metabolism in Human Health; Reproduction, Genetics and Development


DENTISTRY

Master of Dentistry (MDent) หลักสูตร 1 ปี 180 points, Level 9, CW Endorsements: Aesthetic Dentistry, Rural Oral Health Care 


CLINICAL DENTISTRY

Postgraduate Diploma in Clinical Dentistry (PGDipClinDent) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 8, CW 

Subjects: General Practice; Oral Medicine; Oral Pathology; Oral Surgery; Paediatric Dentistry; Periodontology; Special Needs Dentistry 

Doctor of Clinical Dentistry (DClinDent) หลักสูตร 3 ปี 360 points, Level 10, CW

Subjects: Endodontics; Oral and Maxillofacial Surgery; Oral Medicine;

Oral Pathology; Oral Surgery; Orthodontics; Paediatric Dentistry;
Periodontology; Prosthodontics; Special Needs Dentistry

DIVISION OF HEALTH SCIENCES 

หลักสูตรปริญญาโท ปริญญาเอก และ Briding Course (Continue)

COMMUNITY DENTISTRY

Postgraduate Diploma in Community Dentistry  (PGDipComDent) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 8, CW

Master of Community Dentistry (MComDent) หลักสูตร 2 ปี 240 points, Level 9, CW + R


DENTAL TECHNOLOGY

Postgraduate Diploma in Clinical Dental Technology (PGDipCDTech) หลักสูตร 1 ปี 120 points Level 8, CW

Postgraduate Diploma in Dental Technology (PGDipDentTech)  หลักสูตร 1 ปี 120 points Level 8, CW

Master of Dental Technology (MDentTech) หลักสูตร 2 ปี 240 points, Level 9, CW 


ORAL HEALTH

Master of Oral Health (MOH)หลักสูตร 1 ปี 180 points, Level 9, R


HEALTH SCIENCES & NURSING SCIENCE

Postgraduate Certificate in Health Sciences (PGCertHealSc) หลักสูตร 0.5 ปี 60 points, Level 8, CW/D

Endorsements: Addiction and Co-existing Disorders; Advanced Clinical
Nursing; Aeromedical Retrieval and Transport; Clinical Ethics; Clinical
Rehabilitation; Cognitive-Behaviour Therapy; Continence Management;
Family and Systems Therapies; Forensic Mental Health; Human Nutrition;
Interpersonal Psychotherapy; Mental Health; Musculoskeletal Management; Nursing (Advanced Mental Health); Nursing (Gerontology); Nursing (High Acuity); Nursing (Leadership and Management); Nursing (Primary Health Care); Nursing (Specialty Mental Health); Obesity Prevention and Management; Occupational Health; Pain and Pain Management; Perinatal Mental Health; Radiation Therapy Advanced Practice

Postgraduate Diploma in Health Sciences (PGDipHealSc) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 8, CW/D

Endorsements: Addiction and Co-existing Disorders; Aeromedical Retrieval
and Transport; Bioethics; Cognitive-Behaviour Therapy; Human Nutrition;
Interpersonal Psychotherapy; Mental Health; Musculoskeletal Management; Nursing; Nursing (Primary Health Care); Occupational Health; Obesity Prevention and Management; Pain and Pain Management; Rural Nursing

Master of Health Sciences (MHealSc) หลักสูตร 1 ปี 120-240 points, Level 9, CW or CW+R or R or D

Endorsements: Aeromedical Retrieval and Transport; Aviation Medicine;
Bioethics; Health Management; Human Nutrition; Mental Health;
Musculoskeletal Management; Nursing; Nursing - Clinical; Occupational
Health; Occupational Medicine; Pain and Pain Management; Rehabilitation

Postgraduate Diploma in Health Management (PGDipHealMgt)  หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 8, CW

Master of Nursing Science (MNSc) หลักสูตร 2 ปี 240 points, Level 8, CW+Placement


MEDICAL LABORATORY SCIENCE 

Postgraduate Diploma in Medical Laboratory Science (PGDipMLSc) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 8, CW

Master of Medical Laboratory Science (MMLSc) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 9, R


MEDICINE

Postgraduate Diploma in Sport and Exercise Medicine (PGDipSEM) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 8, CW/D

Master of Medical Science (MMedSc) หลักสูตร 2 ปี  (Part-time) 120 points, Level 9, R


PUBLIC HEALTH

Postgraduate Diploma in Public Health (DPH) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 8, CW 

Endorsements: Epidemiology, Heath Promotion, Social Research Methods 

Master of Public Health (MPH)  หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 9, CW/R


PHARMACY 

Postgraduate Certificate in Pharmacy (PGCertPharm)  หลักสูตร 0.5 ปี 60 points, Level 8, CW


PHYSIOTHERAPY

Postgraduate Diploma in Physiotherapy (PGDipPhty) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 8, CW 

Master of Physiotherapy (MPhty) หลักสูตร 1.5 ปี 180 points, Level 9, CW/R


PHD

Doctor of Philosophy (PhD) หลักสูตร 3 ปี 360 points, Level 10, R

 • Dentistry thesis (Non-clinical)
 • Other Health Sciences subjects  

 

 


 

Mode: CW = Coursework (เลคเชอร์) , R = Research (ทำวิจัย) , D = Distance* (เรียนทางไกล)  

CW programmes consist mainly of coursework papers, but may include a research or applied project.  โปรแกรม CW (Coursework) เป็น taught course (เลคเชอร์) เป็นส่วนใหญ่ แต่อาจมีรีเสิร์ชหรือโพรเจคร่วมด้วย  ในขณะที่ R programmes require confirmation from a supervisor before applying. โปรแกรมที่มีการทำวิจัยจะต้องมีอาจารย์ที่ปรึกษาตอบรับเป็น supervisor ให้ก่อนจะสมัครเรียน   

*สำหรับนักศึกษาอินเตอร์ การเรียนทางไกล (Distance Learning) สามารถทำได้ แต่จะทำ Student Visa ไม่ได้ และไม่สามารถนับระยะเวลาเรียนเพื่อยื่นขอ Post-Study Work Visa 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OTAGO BUSINESS SCHOOL

หลักสูตรปริญญาตรี  

Bachelor of Commerce (BCom)  หลักสูตร 3 ปี 360 points, Level 7, CW

Majors: Accounting; Economics; Finance; Human Resource Management;Information Science; International Business; Management; Marketing;Philosophy, Politics and Economics; Tourism


Bachelor of Commerce and Science (BComSc) หลักสูตร 4 ปี 486 points, Level 7, CW

BCom majors: see Bachelor of Commerce (BCom) 
BSc majors: see Bachelor of Science (BSc) in Sciences section
BAppSc majors: see Bachelor of Applied Science (BAppSc) in Sciences
section


Bachelor of Arts and Commerce (BACom) หลักสูตร 4 ปี 486 points, Level 7, CW

BCom majors: see Bachelor of Commerce (BCom)
BA majors: see Bachelor of Arts (BA) in Humanities section


 

OTAGO BUSINESS SCHOOL

หลักสูตรปริญญาโท ปริญญาเอก และ Bridging Programme

Diploma for Graduates (DipGrad)   หลักสูตร 1 ปี 126 points Level 7, CW

Any subject specified as a major subject for BCom

 • Sports Business
 • Tourism

Postgraduate Diploma in Commerce (PGDipCom) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 8, CW

Majors: Accounting; Economics; Entrepreneurship; Finance; Information
Science; International Business; Management; Marketing; Tourism


Master of Business Data Science (MBusDataSc) หลักสูตร 1 ปี 180 points, Level 9, CW/D

 


Master of Commerce (MCom) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 9, CW+R / R

Majors: Accounting; Economics; Finance; Information Science; International Business; Management; Marketing; Tourism

OTAGO BUSINESS SCHOOL

หลักสูตรปริญญาโท ปริญญาเอก และ Bridging Programme (Continued)

Master of Economics (MEcon) หลักสูตร 1 ปี 180 points, Level 9, CW


Master of Entrepreneurship (MEntr) หลักสูตร 1.5 ปี 180 points, Level 9, CW


Master of Finance (MFinc) หลักสูตร 1 ปี 180 points, Level 9, CW


Master of International Business (MIntBus) หลักสูตร 1 ปี 180 points, Level 9, CW


Master of Marketing (MMart) หลักสูตร 1 ปี 180 points, Level 9, CW


Master of Professional Accounting (MProfAcct) หลักสูตร 1.5 ปี 240 points, Level 9, CW


Master of Sustainable Business (MSusBus) หลักสูตร 1 ปี 180 points, Level 9, CW/D


Master of Tourism (MTour) หลักสูตร 1 ปี 180 points, Level 9, CW


BUSINESS ADMINISTRATION

Master of Business Administration (MBA) หลักสูตร 1.5 ปี (15 mths On Campus, 3 mths Online) Total 240 points, Level 9, CW

Doctor of Business Administration (DBA) หลักสูตร 3 ปี 360 points , Level 10, CW+R, D


DIGITAL HEALTH

Postgraduate Certificate in Digital Health (PGCertDigHeal) หลักสูตร 1 ปี 60 points, Level 8, D

Postgraduate Diploma in Digital Health (PGDipDigHeal) หลักสูตร 1 ปี 120 points, Level 8, D

 


PHD

Doctor of philosophy (PhD) หลักสูตร 3 ปี 360 points, Level 10, R

 


 

Mode: CW = Coursework (เลคเชอร์) , R = Research (ทำวิจัย) , D = Distance* (เรียนทางไกล)  

CW programmes consist mainly of coursework papers, but may include a research or applied project.  โปรแกรม CW (Coursework) เป็น taught course (เลคเชอร์) เป็นส่วนใหญ่ แต่อาจมีรีเสิร์ชหรือโพรเจคร่วมด้วย  ในขณะที่ R programmes require confirmation from a supervisor before applying. โปรแกรมที่มีการทำวิจัยจะต้องมีอาจารย์ที่ปรึกษาตอบรับเป็น supervisor ให้ก่อนจะสมัครเรียน   

*สำหรับนักศึกษาอินเตอร์ การเรียนทางไกล (Distance Learning) สามารถทำได้ แต่จะทำ Student Visa ไม่ได้ และไม่สามารถนับระยะเวลาเรียนเพื่อยื่นขอ Post-Study Work Visa 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIVISION OF HUMANITIES 

หลักสูตรปริญญาตรี 

ARTS

Bachelor of Arts (BA) หลักสูตร 3 ปี 360 points, Level 7, CW

Major: Antrhopology; Asian Studies; Biblical Studies; Chinese; Christian Thought and History; Classics; Communication Studies; Computer Science; Economics; Education; English; English and Linguistics; European Studies; Film and Media Studies; French; Gender Studies; Geography; German; Global Studies; History; Indigenous Development/He Kura Matanui; Information Science; Japanese; Language and Linguistics; Linguistics; Māori Studies; Mathematics; Music; Pacific Islands Studies; Philosophy; Philosophy, Politics and Economics; Politics; Psychology; Religious Studies; Sociology; Spanish; Sport Development and Management; Statistics; Theatre Studies; Tourism, Languages and Cultures 


Bachelor of Arts and Science (BASc) หลักสูตร 4 ปี 486 points, Level 7, CW

 • BA majors: see Bachelor of Arts (BA)
 • BSc majors: see Bachelor of Science (BSc)
 • BAppSc majors: see Bachelor of Applied Science (BAppSc)

Bachelor of Arts and Commerce (BACom) หลักสูตร 4 ปี 486 points, Level 7, CW

 • BA majors: see Bachelor of Arts (BA)
 • BCom majors: see Bachelor of Commerce (BSc) 

EDUCATION AND TEACHING

Bachelor of Teaching (BTchg) หลักสูตร 3 ปี 360 points, Level 7, CW

Endorsements: Early Childhood Education; Primary Education; Te Pōkai Mātauranga o te Ao Rua (Primary Bicultural Education)


LANGUAGE AND CULTURE

Diploma in Language (DipLang) หลักสูตร 1 ปี 126 points Level 7, CW Endorsements: Chinese; French; German; Japanese; Spanish

Diploma in Global Cultures (DipGlobalC)  หลักสูตร 1 ปี 126 points Level 7, CW   


LAW

Some Law programmes may have different English language requirements. Seek advice before applying: 

Bachelor of Laws (LLB) Level 7 หลักสูตร 4 ปี 534 points, CW


MUSIC AND PERFORMING ARTS

Bachelor of Performing Arts (BPA) Level 7 หลักสูตร 3 ปี 360 points,CW

Bachelor of Music (MusB) Level 7 หลักสูตร 3 ปี 360 points, CW

Endorsements: Composition; Performance; Music Production


SOCIAL WORK

Bachelor of Social Work (BSW) Level 7 หลักสูตร 4 ปี 480 points, CW

Diploma in Theology (DipTheol) Level 7 หลักสูตร 1 ปี 126 points, CW/D

Bachelor of Theology (BTheol) Level 7 หลักสูตร 3 ปี 360 points, CW/D

Majors: Biblical Studies; Christian Thought and History; Pastoral Studies 


 

DIVISION OF HUMANITIES 

หลักสูตรปริญญาโท ปริญญาเอก และ Bridging Programmes

ARTS 

Diploma for Graduates (DipGrad) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 126 points, CW 

 • Any subject specified as a major subject for BA, BTheol
 • Buddhist Studies
 • Criminology

Postgraduate Diploma in Arts (PGDipArts) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points, CW

Majors: Anthropology; Chinese; Classics; Communication Studies; Computer Science; Economics; Education (by distance); English; Film and Media Studies; French; Gender Studies; Geography; German; History; Indigenous Development/He Kura Matanui; Information Science; Japanese; Linguistics; Māori Studies; Mathematics; Music; Philosophy; Philosophy, Politics and Economics; Psychology; Religious Studies; Sociology; Spanish; Statistics; Theatre Studies


Master of Arts (Thesis) (MA(Thesis)) Level 9 หลักสูตร 1 ปี 120 points, R

Majors: Anthropology; Childhood and Youth Studies; Chinese; Classics; Communication Studies; Computer Science; Development Studies; Economics; Education; English; Film and Media Studies; French; Gender Studies; Geography; German; History; Human Services; Indigenous Development/He Kura Matanui; Information Science; Japanese; Linguistics; Māori Studies; Mathematics; Music; Peace and Conflict Studies; Philosophy; Politics; Psychology; Religious Studies; Sociology; Spanish; Statistics; Theatre Studies


Master of Arts (Coursework) (MA(Coursework)) Level 9, 1 - 1.5 ปี 180 points, CW

Majors: Anthropology; Chinese; Buddhist Studies; Childhood and Youth Studies; Chinese; Classics; Communication Studies; Education (by distance); English; Film and Media Studies; French; Gender Studies; Geography; German; History; Indigenous Development/He Kura Matanui; Japanese; Linguistics; Māori Studies; Music; Philosophy; Philosophy, Politics and Economics; Religious Studies; Sociology; Spanish; Theatre Studies

Master of Archaeological Practice (MArchP) Level 9 หลักสูตร 1 - 1.5 ปี 180 points, CW/D


Master of Indigenous Studies (MIndS) Level 9 หลักสูตร 1 ปี 120 points  CW or R, D


Master of International Development and Planning (MIDP) Level 9 หลักสูตร 1-1.5 ปี 180 points CW


Master of International Studies (MIntSt) Level 9 หลักสูตร 1-1.5 ปี 180 points, CW

 

DIVISION OF HUMANITIES  

หลักสูตรปริญญาโท ปริญญาเอก และ Bridging Programmes

(Continued)

ARTS

Master of Peace and Conflict Studies (MPCS) Level 9 หลักสูตร 1-1.5 ปี 180 points, CW


Master of Planning (MPlan) Level 9 หลักสูตร 2 ปี 240 points, CW+R 


Master of Politics (MPols)  Level 9 หลักสูตร 1-1.5 ปี 180 points, CW  


EDUCATION AND TEACHING

Graduate Diploma in Second Language Teaching (GDipSLT) Level 7 หลักสูตร 1 ปี 126 points, CW

Postgraduate Certificate in Education and Learning (PGCertEdLn) 

Endorsements: Curriculum; Digital Technologies; Early Childhood Education; Leadership; Studies in Teacher Education

Level 8 หลักสูตร 1 ปี 60 points (part-time) CW/D

Postgraduate Diploma in Education and Learning (PGDipEdLn) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points, CW/D

Endorsements: Curriculum; Digital Technologies; Early Childhood Education; Leadership; Studies in Teacher Education

Master of Education and Learning (MEdLn) Level 9 หลักสูตร 1.5 ปี 180 points CW/D

Endorsements: Curriculum; Digital Technologies; Early Childhood Education; Leadership; Studies in Teacher Education

Master of Teaching and Learning (MTchgLn) Level 9 หลักสูตร 1-1.5 ปี 180 points CW

Endorsements: Early Childhood Education; Primary Education; Secondary Education

Doctor of Education (EdD) Level 10 หลักสูตร 3 ปี 360 points, D

 


HIGHER EDUCATION

Postgraduate Certificate in Higher Education (PGCertHighE) Level 8 หลักสูตร 1 ปี (part-time) CW/D

Option for endorsement in Clinical Education 

Postgraduate Diploma in Higher Education (PGDipHighE) Level 8 หลักสูตร 2 ปี (part-time) 120 points, CW/D

Option for endorsement in Clinical Education

Master of Higher Education (MHEd) Level 9 หลักสูตร 1 ปี 180 points, CW/D

Option for endorsement in Educational Technology 


LAW

Master of Laws (LLM) Level 9 หลักสูตร 1 ปี 120 points, R

 


MUSIC AND PERFORMING ARTS

Postgraduate Diploma in Music (PGDipMus) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points,CW

Master of Music (MMus) Level 9 หลักสูตร 1 ปี 120 points, R

Master of Fine Arts (MFA) Level 9 หลักสูตร 1 ปี 120 points,  Production exegesis

Doctor of Musical Arts (DMA) Level 10 หลักสูตร 3 ปี 360 points, Exegesis

 


SOCIAL WORK

Master of Social and Community Work (Applied) (MSCW(Applied)) Level 9 หลักสูตร 2 ปี 240 points, CW/D

 


THEOLOGY

Postgraduate Certificate in Chaplaincy (PGCertChap) Level 8 หลักสูตร 0.5 ปี 60 points, CW/D

Postgraduate Diploma in Chaplaincy (PGDipChap) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points, CW/D

Postgraduate Diploma in Faith-based Leadership and Management (PGDipFBLM) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points,  CW/D

Postgraduate Diploma in Ministry (PGDipMin) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points, CW/D

Postgraduate Diploma in Theology (PGDipTheol) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points, CW/D

Majors: Biblical Studies; Christian Thought and History; Pastoral Studies

Master of Chaplaincy (MChap) Level 9 หลักสูตร 1.5 ปี 180 points, CW+R, D

Master of Faith-based Leadership and Management (MFBLM) Level 9 หลักสูตร 2 ปี 180 points, CW+R, D

Master of Ministry (MMin) Level 9 หลักสูตร 2 ปี 210 points, CW+R, D

Master of Theology (MTheol) Level 9 หลักสูตร 1 ปี 120 points, R/D 


PHD

Doctor of Philosophy (PhD) Level 10 หลักสูตร 3 ปี 360 points, R

 • Arts
 • Theology
 • Geography
 • Language
 • Law
 • Music


 

Mode: CW = Coursework (เลคเชอร์) , R = Research (ทำวิจัย) , D = Distance* (เรียนทางไกล)  

CW programmes consist mainly of coursework papers, but may include a research or applied project.  โปรแกรม CW (Coursework) เป็น taught course (เลคเชอร์) เป็นส่วนใหญ่ แต่อาจมีรีเสิร์ชหรือโพรเจคร่วมด้วย  ในขณะที่ R programmes require confirmation from a supervisor before applying. โปรแกรมที่มีการทำวิจัยจะต้องมีอาจารย์ที่ปรึกษาตอบรับเป็น supervisor ให้ก่อนจะสมัครเรียน   

*สำหรับนักศึกษาอินเตอร์ การเรียนทางไกล (Distance Learning) สามารถทำได้ แต่จะทำ Student Visa ไม่ได้ และไม่สามารถนับระยะเวลาเรียนเพื่อยื่นขอ Post-Study Work Visa 


 

  

  

DIVISION OF SCIENCES

หลักสูตรปริญญาตรี 

Bachelor of Science (BSc) Level 7 หลักสูตร 3 ปี 360 points, CW

Majors: Anatomy; Biochemistry; Botany; Chemistry; Computer Science; Ecology; Economics; Energy Science and Technology; Exercise and Sport Science; Food Science; Genetics; Geography; Geology; Human Nutrition; Information Science; Land Planning & Development; Marine Science; Mathematics; Microbiology; Neuroscience; Pharmacology; Physics; Physiology; Plant Biotechnology; Psychology; Sport Development and Management; Statistics; Surveying Measurement; Zoology


Bachelor of Arts and Science (BASc) Level 7 หลักสูตร 4 ปี 486 points, CW

 • BA majors: see Bachelor of Arts (BA)
 • BSc majors: see Bachelor of Science (BSc)
 • BAppSc majors: see Bachelor of Applied Science (BAppSc)

Bachelor of Commerce and Science (BComSc) Level 7 หลักสูตร 4 ปี 486 points, CW

 • BCom majors: see Bachelor of Commerce (BCom)
 • BSc majors: see Bachelor of Science (BSc)
 • BAppSc majors: see Bachelor of Applied Science (BAppSc)

Bachelor of Applied Science (BAppSc) Level 7 หลักสูตร 3 ปี 360 points, CW

Majors: Agricultural Innovation; Applied Geology; Aquaculture and
Fisheries; Computational Modelling; Consumer Food Science; Data
Science; Energy Management; Environmental Management; Forensic
Analytical Science; Geographic Information Systems; Molecular
Biotechnology; Physical Education, Activity and Health; Software
Engineering; Sport and Exercise Nutrition; Sports Technology


Bachelor of Surveying (BSurv) Level 7 หลักสูตร 4 ปี 522 points, CW 


DIVISION OF SCIENCES

หลักสูตรปริญญาโท ปริญญาเอก และ Bridging Programmes

Diploma for Graduates (DipGrad) Level 7 หลักสูตร 1 ปี 126 points, CW

 • Any subject specified as a major subject for BAppSc, BSc
 • Information and Communications Technology 

Postgraduate Diploma in Science (PGDipSci) Level 8 หลักสูตร 1 ปี  120 points, CW

Majors: Anatomy; Biochemistry; Botany; Chemistry; Consumer Food
Science; Computer Science; Ecology; Economics; Energy Science and
Technology; Food Science; Genetics; Geography; Geology; Human
Nutrition; Information Science; Marine Science; Mathematics; Microbiology;
Neuroscience; Pharmacology; Physics; Physiology; Plant Biotechnology;
Psychology; Software Engineering; Sport, Exercise and Health; Statistics;
Surveying; Telecommunications; Zoology


Master of Science (MSc) Level 9 หลักสูตร 1 หรือ 2 ปี (120 หรือ 240 points)CW+R/R

Majors: Anatomy; Biochemistry; Bioengineering; Botany; Chemistry;
Cognitive Science; Computer Science; Consumer Food Science; Ecology;
Economics; Energy Science and Technology; Environmental Management;
Environmental Science; Food Science; Genetics; Geography; Geology;
Geophysics; Human Nutrition; Immunology; Information Science;
Marine Science (thesis only); Mathematics; Microbiology; Neuroscience;
Pharmacology; Physics (thesis only); Physiology; Plant Biotechnology;
Psychology; Sport, Exercise and Health; Statistics; Surveying; Toxicology;
Wildlife Management; Zoology


Postgraduate Diploma in Applied Statistics (PGDipApStat) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 Points, CW DIVISION OF SCIENCES

หลักสูตรปริญญาโท ปริญญาเอก และ Bridging Programmes

APPLIED SCIENCE

Postgraduate Certificate in Applied Science (PGCertAppSc) Level 8 หลักสูตร 0.5 ปี 60 points, CW

Majors: Advanced Nutrition Practice; Applied Geology; Bioengineering;
Computer Science; Consumer Food Science; Creative Non-Fiction Writing
in Science; Environmental Management; Geographic Information Systems;
Molecular Biotechnology; Plant Biotechnology; Quantitative Genetics;
Science and Natural History Filmmaking; Science Communication; Science
in Society; Software Engineering; Telecommunications


Postgraduate Diploma in Applied Science (PGDipAppSc) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points, CW

Majors: Advanced Nutrition Practice; Applied Geology; Bioengineering;
Computer Science; Consumer Food Science; Creative Non-Fiction Writing
in Science; Environmental Management; Geographic Information Systems;
Molecular Biotechnology; Plant Biotechnology; Quantitative Genetics;
Science and Natural History Filmmaking; Science Communication; Science
in Society; Software Engineering; Telecommunications


Master of Applied Science (MAppSc) Level 9 หลักสูตร 1.5 ปี 180 points, CW

Majors: Advanced Nutition Practice; Applied Geology; Artificial
Intelligence^; Bioengineering; Computer Science; Consumer Food Science;
Creative Non-Fiction Writing in Science; Environmental Management;
Geographic Information Systems; Molecular Biotechnology; Plant
Biotechnology; Quantitative Genetics; Science and Natural History
Filmmaking; Science Communication; Science in Society; Software
Engineering; Telecommunications 


SCIENCE COMMUNICATION

Postgraduate Certificate in Science Communication  (PGCertSciComm) Level 8 หลักสูตร 0.5 ปี 60 points, CW/D

Postgraduate Diploma in Science Communication (PGDipSciComm) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points, CW 

Master of Science Communication (MSciComm) Level 9 หลักสูตร 2 ปี 240 points, CW+R


SPORT DEVELOPMENT AND MANAGEMENT

Postgraduate Diploma in Sport Development and Management
(PGDipSpDM) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points, CW 


Master of Sport Development and Management (MSpDM) Level 9 หลักสูตร 1 ปี 180 points, CW


SURVEYING

Master of Surveying (MSurv) Level 9 หลักสูตร 1-2 ปี 180 points, CW+R/R 


WILDLIFE MANAGEMENT

Postgraduate Diploma in Wildlife Management (PGDipWLM) Level 8 หลักสูตร 1 ปี 120 points, CW


Master of Wildlife Management (MWLM) Level 9 หลักสูตร 1.5 ปี 180 points,CW 


PHD
Doctor of Philosophy (PhD) Level 10 หลักสูตร 3 ปี 360 points, R 

 • Mathematics
 • Computer Science
 • Science
 • Surveying 

Mode: CW = Coursework (เลคเชอร์) , R = Research (ทำวิจัย) , D = Distance* (เรียนทางไกล)  

CW programmes consist mainly of coursework papers, but may include a research or applied project.  โปรแกรม CW (Coursework) เป็น taught course (เลคเชอร์) เป็นส่วนใหญ่ แต่อาจมีรีเสิร์ชหรือโพรเจคร่วมด้วย  ในขณะที่ R programmes require confirmation from a supervisor before applying. โปรแกรมที่มีการทำวิจัยจะต้องมีอาจารย์ที่ปรึกษาตอบรับเป็น supervisor ให้ก่อนจะสมัครเรียน   

*สำหรับนักศึกษาอินเตอร์ การเรียนทางไกล (Distance Learning) สามารถทำได้ แต่จะทำ Student Visa ไม่ได้ และไม่สามารถนับระยะเวลาเรียนเพื่อยื่นขอ Post-Study Work Visa 

 

Visitors: 141,310